Фамилии Тейпа
1. Гатиевы
2. Осмиевы
3. Хасиевы
4. Гадиевы
Гув
Гув яха юрт лаккха лоамашка, Чулхой-чIоже улл, Салгенеи Хаьненеи юкъе. Гув Iойиллар Гуй (е Гий) ва, йоах. Боккхийча наха дувц, Гуй чIоагIа низ болаш саг вар, яхаш. Доккхача дегIара, тенна саг хиннав, йоах, Гуй. ХIама даа Iохайча, кхаьра уст буаш хиннаб, йоах цо. Уст биачул тIехьагIа беттá наб еш хиннай цо. Гуй виъ воша волаш хиннав. Гуй бахьан долаш къийбеннаб цун вежарий, сов дукха цо жаи доахани дуаш. Кхы из кхаба низ а боацаш, Гуй тхьайсача хана, из вийхка а вийхка, ГуржегIа дIа а вихьа, вехкав из кхаь вошо. Эггара воккхагIчо дакъа лаьцадац цу гIулакха юкъе. Тхъайса уллача Гуйна гIабаш а теха, из лораве ха оттадаьд. Бетта тхьайса а илла, сомваьлча, соттавенна кильгаш дIа-юха дохийташшехьа, гIабаш хоадаьяьй Гуйво. Ха деш лаьтта гуржий, кхерабенна, байддаб. Ший гIулакх кхетадаь Гуй, удаш, сихагIа вежарашта тIакхача безам болаш, цIавахав. Охкарлоама тIа ваьнначул тIехьагIа, цIогIа техад, йоах, цо: «Со тIакхоачарг ма вий шоана, мича гIоргда шо!», аьнна. Из цIогIа дIахезача веддав, йоах, кхо воша. ВоккхагIавар, ше хIаман бехкевоацандаь, Iийнав ший метте. Цо Iойиллай, йоах, Салги. Саьлгхой хьабаьннаб цох. Эсал дехьа а ваьнна, Сиккам-чIоже вах хайнав шоллагIвар. Сиккамбухой (Оздой) хьабаьннаб цох. Фартал дехьаваьнна малхбоалехьа дIавахав кхоалагIвар. Цох ЧIинахой хьабаьннаб. Бешлоам болчахьа вахав виълагIвар. Цох хьабаьннаб гуржий Чопикашвили а Казбеги а. Гуй тIехьенах лоархIаш ба хIанз Гийнбухой а ТIумахой а.
Гув йиъ гIала хиннай 3-4 гIат а йолаш. ГIалгIай СибрегIа бахийтача хана лелхийтай уж гIалаш. Гув хIанз саг вахац. 1944-гIча шера ГIалгIай мехках баьхачул тIехьагIа кхы саг вах Iохайнавац цу юрта. Гийнбухой (Осминаькъан, Гатинаькъан, Хасинаькъан, Гаданаькъан) дукхагIбараш хIанз бах ТIой-Юртеи, Инаркъеи, Онгуштеи.
Дальнее родство с Тумгоевыми по линии Гия (или Гуя) идет следующим образом. По некоторым преданиям у Гия было три жены. Одна из них была бездетная, у второй и третьей было потомство. От второй идут Гухоевы, от третьей Тумгоевы. До поселения в местечко Гуй (аул стоит на холме, остюда и такое название, хотя многие считают, что термин Гухоевы возник от первопредка Гуя). До переселения в Гув, Гадиевы (также как и все Гухоевы, жили в башенном ауле Хьонкхал, где остались в развалинах боевые и жилые башни). Холера и чума косила жителей по страшному, и поэтому местность Хьонкхале была покинута ими с большими людскими потерями. И в этом сложном положении, было решено купить земли не подалеку от родового очага, т.е. у салгинцев, что и было сделано.
Земля была куплена у салгинцев, оплачено было это все большим количеством скота (я точно не помню за 100 или 150 голов крупного рогатого скота). Но салгинцы взяли с наших слова, что новопоселенцы не построят на этой земле боевую башню, так как во-первых, это земля их отцов, и во-вторых, мол они и так дарят нам эту землю, т.е. считая оплату этой земли в 100-150 коров ничтожным (хотя цена была предложена самими салгинцами, и впоследствии она и была оплачена). Поэтому держа свое слово поселенцы построили не боевые, а полубоевые башни, хотя средств на строительство боевой башни было предостаточно т.е. коров (даже у Чахкиева отмечено, что обитатели поселка Гув были умелыми животноводами, а как известно главным мерилом богатства в те времена был скот).
Последним обитателем башенного аула Хьонкхал был Баца Гадиев. У Л.П. Семенова он также зафиксирован. В частности, в работе "Археологические и этнографические разыскания в Ингушетии в 1925-1932 годах", на странице 143 он пишет:"Когда-то там (в Хьонкхал) жил род Бацовых; теперь Бацовы живут в плоскостном селении Кантышево".
Чеченские Гадиевы идут от наших, это более реально, так у нас широко известно, что наш Сейт Гадиев, живший еще во второй половине 19 века, из-за кровной мести переселился в Урус-Мартан. Оттуда и идут чеченские Гадиевы. Их в Чечне, по некоторым сведениям, около 40 дворов. ( Умалат Гадиев )